Högtryckstvätt Tillbehör

Information

Bästsäljare

Högtryckstvätt Tillbehör 

Behöver du komplettera din högtryckstvätt? Tillbehör för olika ändamål hittar du här. Vi har allt från tvättmedel till filter och många av våra tillbehör passar till Kärcher och andra högtryckstvättar. Ta en titt bland våra högtryckstvätt-tillbehör och se om du hittar vad du letar efter, eller kontakta oss för hjälp.

 

Välja tillbehör högtryckstvätt

När du ska välja tillbehör till högtryckstvätt kan du, beroende på vilken typ av tillbehör det rör sig om, behöva veta vilken tvätt du har. Exempelvis kan det vara bra att veta om gängor ska vara invändiga eller utvändiga när du ska köpa högtrycksmunstycken eller hur högt tryck din maskin genererar så att du får en högtrycksslang med rätt antal bar. Vill du ha rådgivning kan du kontakta oss så hjälper vi dig hitta rätt högtryckstvätt-tillbehör.

 

Du kan även ta en närmare titt på våra reservdelar till högtryckstvätt.

 • Avloppsrensning
  Avloppsrensning

  Avloppsrensning – högtryckstvätt

  Här kan du köpa en avloppsrensare med högtryck för professionellt bruk – effektiv men ändå smidig att ha med sig i servicebilen. Du hittar även rensningsslang och spolmunstycken för avlopp. Är du osäker på vad du behöver eller om delarna passar din tvätt är du välkommen att kontakta oss. Vi hjälper dig gärna att reda ut hur du kan spola avlopp med högtryck. Du kan även se vår steg-för-stegguide nedan.

  Spola avlopp med högtryck:

  • 1. Ta fram en lång avloppsrengöringsslang, spolmunstycke för avlopp och en högtryckstvätt. Välj spolmunstycke efter storlek på din högtryckstvätt. Har du en vanlig tvätt kan du koppla på en hotbox för att få hett vatten i den.
  • 2. Ta fram gummiskrapa, hinkar och trasor – det kommer att bli blött. I vissa fall krävs en våtdammsugare.
  • 3. Välj en plats att mata in rörrensningsslangen på, exempelvis en golvbrunn. Kontrollera att röret inte grenar sig så att avloppsvattnet spolas upp på fel plats!
  • 4. Börja med ett 3-1 munstycke för att lösa upp stoppet och mata in slangen medan du spolar vatten.
  • 5. Mata avloppsrensingsslangen hela vägen och dra den fram och tillbaka för att lösa upp envisa stopp.
  • 6. Byt sedan till ett roterande munstycke för att rengöra röret ordentligt.
  • 7. Fortsätt spola medan du drar tillbaka slangen. Klart!

  Vi har även ett stort utbud av andra slags munstycken och slangar.

 • Bil / Maskin / Lastbils tvätt
  Bil / Maskin / Lastbils tvätt

  Mafra Jedy rengöringsmedel till bil med kallavfettning

  Här köper du Mafra Jedy Super Foam ett högeffektivt rengöringsmedel och kallavfettning för bil, lastbil och tunga fordon. Mafras bilvårdsprodukter är kända för sina unika egenskaper, deras rengöringsmedel för biltvätt och övrig fordonstvätt – Mafra Jedy 2.0 – har en enastående tvättkraft, skummar kraftigt och doftar gott.

  Degreaser

  Advanced Degreaser är ett snabbverkande och lågaromatiskt avfettningsmedel som löser tuff smuts, exempelvis asfalt, olja och tjära. Dessutom klarar den de miljökrav som definieras i Kemikaliesvepet. Har du en tvätthall och ska köpa in rengöringsmedel? Kontakta oss så hjälper vi dig att välja mellan Mafra avfettning och Advanced Degreaser.

  • Vår avfettning finns på 5l eller 25l dunk.
 • Högtrycksslang
  Högtrycksslang

  Här finns högtrycksslang i en mängd olika längder för att komplettera din högtryckstvätt – slang hittar du här. I sortimentet finns exempelvis hetvattenslang och kulslang. Med hjälp av kulor på slangen minskar du slitage som uppstår när slangen annars släpar fram och tillbaka över golvet eller marken, vilket passar bra när du jobbar på grovt underlag eller använder din högtrycksslang ofta.

  Högtryckstvätt – slang upp till 50 meter

  Hos oss på Alega Teknik hittar du allt du behöver till din högtryckstvätt, som slang från 10 meter upp till hela 50 meter. Med rätt slang till din högtryckstvätt kan du effektivt underlätta arbeten i långa rör, djupa utrymmen eller stora ytor. Välj slang med bestämd längd, eller välj mellan flera längder under specifik produkt.

  Rätt slang till högtryckstvätt

  Oavsett vad du behöver för slang till högtryckstvätt – om så är förlängningsslang eller vattenslang – hittar du det hos Alega Teknik. Vi säljer även extra lång högtrycksslang på upp 50 meter som passar bland annat Mozzani hetvattentvätt. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor eller vill ha hjälp med att hitta en slang till din högtryckstvätt.

 • Kempåläggare
  Kempåläggare

  Här hittar du både skumlans och kempåläggare för tryckluft som du kan använda för att applicera rengöringsmedel, kallavfettning, degreaser och liknande produkter inför tvätten. En kemspruta gör att medlet fördelas jämnt över ytan som ska rengöras vilket ger ett fint resultat.

   

  Skumlans

  Med hjälp av ett skummunstycke för högtryckstvätt, även kallat skumlans, blandas kemikalierna med vatten så att de bildar ett perfekt lödder, vilket förenklar processer som rengöring, behandling eller exempelvis vid lackskydd för bil. Vi har ett par modeller av skumlans att välja mellan med varierande material och behållare. Du u är alltid välkommen att kontakta oss om du vill ha rådgivning kring vilken produkt som är rätt för dig: skumlans eller kempåläggare.

 • Nipplar och kopplingar till högtryckstvätt
  Nipplar och kopplingar till högtryckstvätt

  Snabbkoppling högtryckstvätt

  Här hittar du nipplar samt skruv- och snabbkoppling till högtryckstvätt. Sortimentet hittar du kopplingar i de många olika modeller och dimensioner. Välj exempelvis rostfritt eller mässing, utvändiga eller invändiga gängor, specialnippel, adapter eller svivelkoppling.

    

  Olika kopplingar vid högtryckstvätt

  Innan du tittar på kopplingar för högtryckstvätt är det viktigt att du har koll på vad för variant och storlek du behöver. Har du svårt att förstå hur vilka av våra kopplingar som passar till din högtryckstvätt, eller om du har andra frågor, är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig!

 • Högtrycksmunstycken
  Högtrycksmunstycken

  Högtrycksmunstycken för olika ändamål hittar du här. Hör av dig till oss om du har frågor om munstycken till högtryckstvätt – vi hjälper dig gärna.

   

  Munstycke till högtryckstvätt

  Med rätt munstycke till högtryckstvätt kan du anpassa din tvätt på ett smidigt sätt. Ett roterande spolmunstycke rengör ofta både bättre och snabbare. Välj mellan spolmunstycken som strålar både framåt och bakåt, en typ av turbomunstycke som markant förenklar rengöring av exempelvis rör, behållare och andra svåråtkomliga utrymmen.

   

  Turbomunstycke – Dirt Killer

  Väljer du till exempel ett turbomunstycke, det vill säga ett roterande spolmunstycke för att anpassa din tvätt kan du på ett effektivt sätt bli av med riktigt tuff smuts. Dessa munstycken kallas även Dirt Killer och släpper ut vattnet i viss vinkel på ett sätt som gör det möjligt att rengöra diverse material. Kom ihåg att välja rätt dimension på ditt Dirt Killer turbomunstycke. Storleken bestäms av vilket tryck och flöde din tvätt ger. 

  Du kan även köpa en helt ny högtryckstvätt hos Alega Teknik – vi har flera modeller att välja mellan.

 • Högtryckspistol & Högtryckslans
  Högtryckspistol & Högtryckslans

  Här beställer du pistol, spolrör och lans till högtryckstvätt snabbt och enkelt. Vi har flera modeller att välja mellan beroende på användningsområde, exempelvis ventilationstvätt eller taktvätt. Du hittar även praktiska tillbehör till dina spolrör och pistoler som handtag, munstycksskydd, förlängningar och bälten. Du kan även köpa till ett högtrycksmunstycke här.

   

  Alega Tekniks högtryckspistoler har roterande svivel för att minimera påfrestningar på kopplingarna och för att underlätta hanteringen. På en högtryckspistol kopplar du snabbt på till exempel en högtryckslans eller teleskoplans med hjälp snabbkoppling eller skruvkoppling.

  Välkommen att kontakta oss om du vill ha hjälp att välja pistol eller spollans som passar din högtryckstvätt.

 • Slangvindor
  Slangvindor

  Slangvinda – högtryck

  Använd en slangvinda till högtryckstvätt för att öka livslängden på din högtrycksslang och hålla golvytorna fria. Välj mellan rostfritt, galvat eller målat utförande och mellan manuell och motordriven slangvinda. Modellerna går att montera på vägg eller golv, och du kan köpa till ett fäste för att kunna vrida din slangvinda för högtryckstvätt på ett smidigt sätt.

 • Tvättborstar
  Tvättborstar
 • Vattenfilter
  Vattenfilter

  Här hittar du vattenfilter för högtryckstvätt och filterinsatser som är lätta att byta ut. Med rätt vattenfilter i din högtryckstvätt förhindrar du nedsmutsat vatten från att tränga in i pumpen. Behöver du hjälp att välja modell är du alltid välkommen att höra av dig till oss.

   

  Priser

  På Alega Teknik jobbar vi för att hålla låga priser på vattenfilter och annat du kan tänkas behöva inom branscher som lantbruk, industri och livsmedel. Ta en titt bland produkterna nedan för att hitta ett vattenfilter till bra pris.

Jämför 0